miercuri, 16 noiembrie 2011

Info

Actualitati, ştiri, informaţii, curiozităţi, date interesante

Pe această pagină veţi găsi aspecte din activităţile şi viaţa religioasă a Aradului şi chiar a judeţului nostru, dar nu numai.
În funcţie de posibilităţi şi colaborare vor fi semnalate aspecte de pretutindeni. A-ţi înţeles deci că orice colaborare e binevenită şi aşteptăm implicarea dumnevoastră trimiţând anumite anunţuri prin e-mail.
Se cuvine aceeaşi precizare de bază şi anume întreaga responsabilitate pentru cele relatate revine colaboratorilor.
De altfel, informaţiile vor fi în prealabil verificate, cel puţin prin sondaj.
Vom avea pantru voi de asemenea date interesante şi importante cu caracter religios.
Vor fi anunţate din timp evenimentele şi desfăşurarea vieţii duhovniceşti în parohii, veţi avea ştiri preluate de la şi cu acceptul agenţiei de ştiri a Patriarhiei Române.
Veţi găsi chiar şi titluri de reviste şi ziare creştine ortodoxe ce apar în ţară asfel că veţi putea face abonamente, funcţie de preferinţe.
Promitem să fie una dintre cele mai interesante pagini –şi implicit dintre cele mai accesate.
Tot aici vom avea în curând şi ceva nou, inedit sperăm, care să vă bucure sufletul şi să vă satisfacă necesităţile.


  • Conferinta pe tema Tainei Sfintei Cununii desfasurate la Padova
La Padova, va avea loc joi, 17 noiembrie 2011, la orele 14.00, Conferința semestrială pe tema Taina Sfintei Cununii, care se va desfășura cu toți preoții și diaconii împreună cu soțiile lor din zona de Nord a Italiei.

După cum ne informează episcopia-italiei.it, conferință va fi susținută de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan în biserica Parohiei ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Padova, Via Vigonovese 71.

Vor fi prezenți preoți și diaconi din protopopiatele: Milano, Torino I, Torino II, Bologna, Venezia, Verona și Liguria. 
  •  Simpozion dedicat Sfintelor Taine ale Botezului si Cununiei la Buzau
La Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Chesarie Episcopul“ din Buzău s-a desfăşurat un simpozion dedicate Sfintelor Taine ale Botezului şi Cununiei, lucrările fiind deschise de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Epifanie, după cum informează TRINITAS TV.

În cadrul lucrărilor, profesori, dar şi elevi, au susţinute referate care au avut ca puncte principale de prezentare Taina Botezului şi Taina Sfintei Cununii.

La eveniment au participat elevii Seminarului Teologic buzoian, dar şi ai Şcolii de cântăreţi bisericeşti „Sfântul Mucenic Sava“, însoţiţi de colectivul de cadre didactice.

  • Lucrari la Catedrala Mantuirii Neamului
Lucrările pe Dealul Arsenalului continuă, în pofida vremii care s-a răcit în ultimele zile. În prezent se lucrează la stratul suport pentru montajul hidroizolaţiei de plumb.

Ing. Ionuţ Gulinescu, şef punct de lucru a precizat pentru TRINITAS TV: „Avem cam 80 la sută din suprafaţa pe orizontală pregătită pentru montajul plumbului. S-a dat cu amorsă pe bază de bitum care e un strat suport între plumb şi betonul de egalizare. De asemenea, se montează suporţii pentru montajul vertical al hidroizolaţiei de plumb, iar suprafeţele sunt pregătite pentru montaj”.

În această perioadă se efectuează şi alte lucrări.

„S-a mai făcut un ţarc pentru depozitarea rolelor de plumb. Lucrările la staţia de betoane sunt în curs şi sperăm să fie gata cât mai repede”, a mai menţionat inginerul Ionuţ Gulinescu.

Pentru mai multe detalii legate de stadiul lucrărilor, dar şi despre cum putem contribui la realizarea lor puteţi afla accesând site-ul www.catedralaneamului.ro



Sursa postare Agentia de stiri Basilica.ro. Multumiri!