luni, 22 aprilie 2013

Pelerinajul de Florii se va desfășura de la Catedrala Mântuirii Neamului la Catedrala Patriarhală



Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat, astăzi, duminică, 21 aprilie 2013, în Catedrala Patriarhală, la finalul Sfintei Liturghii, că, sâmbătă, 27 aprilie 2013, pelerinajul de Florii se va desfășura de la Catedrala Mântuirii Neamului la Catedrala Patriarhală.

„Așa cum se obișnuiește în fiecare an, de câțiva ani, la București, în Sâmbăta lui Lazăr, va avea loc pelerinajul de Florii ca aducere aminte a Intrării Domnului în Ierusalim. Anul acesta traseul pelerinajului este puțin diferit, în înțelesul că nu se va mai porni de la Mănăstirea Radu Vodă din București, ci de la noua Catedrală patriarhală, de la Catedrala Mântuirii Neamului. Acolo va fi săvârșită Vecernia la orele 15:00 și va fi adusă o rugăciune de mulțumire Preasfintei Treimi pentru lucrările care s-au săvârșit până acum la Catedrala Mântuirii Neamului și anume pentru că am ieșit din pământ cu construcția catedralei și am ajuns la cota 0, acolo unde va fi spațiul pe care calcă pelerinii când intră în noua catedrală. Cota 0 înseamnă în cazul nostru 4 metri deasupra pământului. Această lucrare pentru infrastructură s-a terminat. Acum urmează o nouă licitație pentru constructorul care va construi suprastructura, adică edificiul în continuare până la crucea de pe cea mai înaltă turlă, a Pantocratorului sau a Mântuitorului. După ce vom mulțumi lui Dumnezeu vom sfinți stâlpările, ramurile de salcie sau finic, cu care vom porni apoi de la paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului spre Biserica Sfântul Nicolae - Vlădica, la Biserica Sfânta Ecaterina - Paraclis universitar, după care se urcă pe Colina Bucuriei și se ajunge la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena, unde se sfințesc iconițele și credincioșii prezenți vor primi iconițe cu Intrarea Domnului în Ierusalim. Deci, în 27 aprilie, sâmbătă, la orele 15:00 începe Vecernia, la șantierul noii Catedrale a Mântuiri Neamului. Dacă plouă atunci Vecernia se va săvârși în biserica paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, de alături”, a spus Preafericirea Sa.

Pelerinajul de Florii din București se organizează cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel din anul 2008.