luni, 22 aprilie 2013

Intrarea Domnului in Ierusalim (Floriile)

INTRAREA DOMNULUI ÎN IERUSALIM (FLORIILE)

DUMINICĂ- 28 APRILIE

Biserica Ortodoxă prăznuieşte Intrarea Domnului în Ierusalim sau în limbaj popular –Floriile- de la obiceiul ramurilor de finic (salcie)- şi se duc flori în biserică.

„Spuneţi fiicei Sionului: Iată Împăratul tău vine la tine, blând şi şezând pe asină, pe mânz, fiul celei de sub jug”. (Matei 21,5)

Aceasta tocmai pentru a reliefa faptul că Hristos avea să ia asupra Sa jugul păcatelor noastre şi să-l zdrobească prin jertfa de pe Cruce. Iar mulţimile care mergeau înaintea Lui şi care veneau după El strigau zicând: Osana, Fiul lui David, binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului! Osana întru cei de sus! (Matei 21,9).

Cetatea s-a cutremurat întrebându-se: Cine este Acesta? Şi mulţimile răspundeau că este Iisus, proorocul din Nazaretul Galileii- după cum se poate citi în versetele următoare (10-11)

Mulţimile se bucurau, însă, preoţii, arhiereii şi cărturarii s-au mâniat văzând cinstea de care se bucura din partea mulţimii şi cunoscând minunile pe care Iisus le făcuse.

În Filipeni 4,4-9 suntem îndemnaţi să ne bucurăm pururea în Domnul şi se accentuează încă o dată acest lucru. E absolut firesc că un adevărat creştin trebuie să se bucure permanent.

Dacă la Intrarea în Ierusalimul pământesc, mulţimile au fost atât de bucuroase, şi noi cei ce suntem întru Hristos trebuie să ne bucurăm.

Hristos ne îndeamnă să luăm jugul asuăra noastră, căci e uşor fiindcă El Însuşi l-a purtat mai înainte şi putere vom primi de la El pentru a birui lumea şi a fi împreună cu Împăratul Slavei în Ierusalimul Ceresc.

În versete următoare suntem îndemnaţi să avem o comportare de creştini autentici, urmată de asigurarea că Dumnezeul păcii va fi cu noi.

Amin! Lucian-Ovidiu Pop

Urez tuturor celor care poartă numele de FLOARE şi FLOREA şi derivatele FLORIN, FLORIAN, FLORICA, ş.a.m.d.



„LA MULŢI ANI CU SĂNĂTATE ŞI MULT HAR DE LA BUNUL DUMNEZEU SPRE MÂNTUIREA DE VECI A SUFLETELOR!

Realizator blog