vineri, 6 martie 2015

Procesiune Icoanei din cadrul sărbătorii Duminicii Ortodoxiei


 “Icoana – Fereastra spre Dumnezeu”

Mare multime de credinciosi au participat, ca în fiecare an, sâmbata, 28 februarie a.c. si duminica 1 martie la Biserica Icoanei la evenimentele prilejuite de sarbatorirea Duminicii Ortodoxiei, desfasurata sub genericul “Icoana – Fereastra spre Dumnezeu”. În cursul serii de sâmbata a fost savârsita slujba Vecerniei de un sobor de preoti condusi de Preasfintitul Parinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor. Cinstirea Sfintelor Icoane a intrat deja în traditia Bisericii Icoanei care, în parteneriat cu Primaria Sectorului 2 si cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, organizeaza, în fiecare an, un eveniment religios de mare importanta, aflat deja la cea de-a opta editie.  În timpul procesiunii catre Parcul Gradina Icoanei circa 100 de preoti si mii de credinciosii cu lumânari aprinse au cântat imnuri bisericesti,
 flancati de cadre al Politiei Locale Sector 2 si de voluntari ai Diviziei Civice, în uniforme de gala, care purtau în mâini torte, creând o atmosfera cu totul speciala.
Cea de-a doua zi a manifestarii religioase desfasurata duminica, 1 martie, a început în cursul diminetii cu sfânta liturghie la Biserica Icoanei, oficiata de un sobor de preoti conduși de preotul paroh Ion Popescu, protoiereul Protoieriei 2 Capitala. Dupa încheierea liturghiei, multimea de credinciosi veniti de la 44 lacase de cult din Capitala au plecat într-o noua procesiune în Parcul Gradina Icoanei.
A urmat o slujba de sfințire a icoanelor purtate de credincioși savârșita de catre Preasfintitul Parinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor care a rostit  Cuvântul de folos.

Marin Iancu, Divizia Civică Voluntară